Stichting De Bovenlanden Aalsmeer

Nieuwsbrief    

Bovenlanden Aalsmeer

31 mei 2015

l
l

Bovenlanden plant 18.000 rietplantjes op Blootshoofdseakker

 

Op een akker midden langs de drukst bevaren sloot van de Westeinder, de Dijksloot, zijn vorige week in vier dagen 18.000 rietplantjes geplant. Hiermee wordt een oude seringenakker omgetoverd tot een mooi stukje natuur. De akker is gedoopt met de naam Blootshoofdse akker. De familie Blootshoofd stamt uit 1670 en bezat teel- en turfland. Ze waren schipper, visser of boomkweker.

 

Zoals vaak gebruikelijk zijn er ook akkers naar deze familie genoemd. Bij Topsvoort, huis met de walviskaken, zijn akkers bekend onder de naam 'Blootshoofden-akker' genoemd naar Jan Sijmens Blootshoofd.  

 

Stichting De Bovenlanden timmert al jaren aan de weg om het typische Aalsmeerse landschap van natuur, cultuur en recreatie overeind te houden. Dat doet de stichting door heel gericht aankopen te doen en door terreinen opnieuw in te richten en te beschermen. Zo heeft de bijna 15 jaar bestaande stichting al zo’n 37 hectare water en land verworven.

 

Op de foto boven zijn twee medewerkers van Rietbedrijf W.J. Beijeman uit Nieuwkoop bezig met het planten van het jonge riet. Op de foto hieronder het Blootshoofd-gebied.

 

l

Powered by Lab35.nl Mailinglist